Zverejnené 17. 7. 2023

Ako vybrať detské obliečky

Ako vybrať detské obliečky

 

Deti sú nároční zákazníci. Pozvite ich aj na výber detských obliečok. Ak ich k nákupu nepustíte a sami niečo vyberiete, môžete naraziť. Deti dokážu nájsť mnoho dôvodov, prečo sa im nové obliečky nepáčia a nikdy ich nevpustia do svojej postele. Pravidlá si vo svojom kráľovstve určujú sami. Prečítajte si, ako vybrať detské obliečky, aby ste boli spokojní vy aj vaše deti.

 

Rozdeľte si role. Vy sa sústreďte na praktické vlastnosti obliečok. Motív a obrázok nechajte na predstavách a vkuse svojich detí. Súčasné trendy sú Minecraft, vesmírne motívy, námornícke a princeznovské vzory, Harry Potter alebo Labková patrola. Nestavajte hranice detskej fantázii. Na vás je posúdenie praktickosti, funkčnosti a kvality. Ide o 4 parametre, ktoré by ste mali zvážiť:

 

  • materiál,
  • veľkosť,
  • zapínanie,
  • údržba.

 

Materiál

Materiálov na obliečky existuje mnoho. Platí to aj pre detské obliečky. Najlepší materiál detských obliečok je bavlna. Bavlnené obliečky sú hladké a jemné. Malého spáča s citlivou kožičkou nebude v noci škrabať, svrbieť, alebo akokoľvek inak hnevať. Tento prírodný materiál vyhráva aj u alergikov a je vhodný na celoročné použitie. Ako rodičia oceníte pranie bavlny na 60 °C. Až budete riešiť najrôznejšie nehody, črevné chrípky, vši vo vlasoch, budete za vyvárku radi. Nezabudnite k nákupu prihodiť chránič matraca. Je jednoduchšie prať iba posteľnú bielizeň a chránič matraca, než si zúfať nad znečisteným matracom.

 

To najluxusnejšie, čo môžete deťom aj sebe zaobstarať, je bavlna renforcé. Bavlna sa v špeciálnom roztoku zbavuje vrchných vrstiev, zostáva potom len to najjemnejšie pevné vlákno. Vo výsledku je obliečka hladšia ako klasická bavlna a dobre saje pot. Bavlna renforcé predstavuje aj pre dospelých tie najlepšie obliečky, ktoré môžete vybrať.

 

Do kategórie veľmi jemných patria aj obliečky z mikroplyšu. Hoci ide o umelý materiál vyrobený z polyesteru, svojou hebkosťou u detí vyhráva. Majte na pamäti, že sa mikroplyš hodí primárne na zimné a chladnejšie obdobie roka. Je hrejivý, čo nie je to pravé na leto. Vyhráva však v oblasti obrázkov, ktoré na mikroplyši vytvárajú lákavé 3D vzory.

 

Veľkosť

Ach tie veľkosti. Sotva ste sa zorientovali vo veľkostiach detského oblečenia, sú nové neznáme práve obliečky. Akú vybrať veľkosť obliečok?

 

  • Klasická posteľ pre dospelého a staršie deti býva najčastejšie doplnená vankúšom 70x90 centimetrov. Veľkosť normálnej periny a štandardných obliečok pre deti je 140x200 centimetrov.
  • Postieľky pre novorodencov a bábätká mávajú vankúše a obliečky 40x60 centimetrov a prikrývky vrátane obliečok 100x135 centimetrov prípadne 90x140 centimetrov. Niekedy sa predávajú aj detské vankúše o veľkosti 50x70, na ktoré sa horšie zháňajú kompletné obliečky. V našej ponuke nájdete bohatú ponuku poťahov aj na tieto atypické vankúše. Je však otázka, kedy je vhodné dávať deťom vankúš. Odporúča sa počkať aspoň do jedného roka. Potom klesá riziko udusenia.

 

  • Vo chvíli, keď dieťa z postieľky so zábranou vyrastie, je čas na väčšiu detskú posteľ. To je tak zhruba v troch rokoch. V tomto veku dostane svoju prvú veľkú prikrývku, klasickú perinu. Obzvlášť v tomto období nezabudnite na vhodný motív.

 

Zapínanie

Najrýchlejšie a najľahšie je zapínanie na zips. Druhou možnosťou je zapínanie na gombíky. Predtým sa robili obliečky na nasadzovacie gombíky. Teraz sa už s ním stretnete len výnimočne. Staršie deti vám budú chcieť s prezliekaním pomôcť. V prípade gombíkov to hrozí ich odtrhnutím a následným šitím. Malé deti môžu mať potrebu gombíky hrýzť. Asi sa ani pri prehltnutí nič nestane, ale prečo riskovať.

V súčasnosti vedie zapínanie na zips. Pre tých úplne najmenších sú z dôvodu bezpečnosti a citlivejšej pokožky ideálne obliečky bez špeciálneho zapínania. Obliečky majú záhyby, vrecká, ktoré zachytia prikrývku a vankúš, aby nevypadávali.

 

Údržba

Hoci bude obliečka čiastočným miláčikom vášho dieťatka, nebude s ním mať zľutovanie. Drobné nehody, nočné potenie, kreslenie fixkami v posteli, desiaty prenesené do postele – to bude realita. Detské obliečky budete prať často. Zaiste oceníte, že obliečky zvládajú teploty 60 ° C i viac. Ideálne obliečky sú také, ktoré sú vhodné do sušičky. Alebo voľte také, ktoré rýchlo preschnú a nebudú sa prehnane krčiť. Opäť sa vraciame k osvedčenému materiálu - bavlne.

 

Pri nákupe obliečok zapojte do rozhodovania svoje dieťa. Nezabudnite ani na plachtu. Pre deti ide o menej atraktívny prvok do postele, ale aj plachta môžete ladiť podľa farby. Na trhu sú navyše dostupné plachty s obľúbenými motívmi. S našimi detskými plachtami budete mať váš malý nezbedník ilúziu Labkové patroly kompletnú.

25,60
48,90
5,50
11,90
Bavlnené Renforcé obliečky ĽADOVÝ HOKEJ
Rozmery • 140 x 200 cm
Skladom
-50%
25,60
51,50
29,90
57,90
19,50
53,20
14,90
27,70
14,90
27,70
Detské obliečky MINECRAFT 299
Predaj ukončený
-52%
26,70
55,30