Zverejnené 3. 5. 2022

Zbaľte sa na neskorú dovolenku k moru

Tento rok sme si horúceho leta veľmi neužili. Bolo len pár dní, ktoré sa dali tráviť pri vode, ale zatiaľ nehádžme flintu do žita. Aj keď sa všetko kvôli jarnej karanténe trochu posunulo, vyrazme si k moru ešte teraz. Je veľa vhodných destinácii, kde sa môžeme poriadne prehriať a odpočinúť si. Najvyšší čas začať baliť kufre.  

Zoznam pomôže

Len cestovaním ostrieľaný matador zvládne zbaliť veci do kufra na dovolenku bez toho, aby niečo nezabudol a pritom si vopred nepripravil zoznam. Ale nebojte sa, ak nejdete na pustý ostrov alebo do krajiny tretieho sveta, zabudnuté nevyhnutnosti sa dajú dokúpiť na mieste. Takže akonáhle je zoznam na svete, začnite si chystať veci. Najlepšie na posteli. Prehoz vám pomôže, aby sa v perinách niečo nestratilo a bude to prehľadné. Potom si priestor rozdeľte. Na menšiu časť dávajte veci do príručnej batožiny, tu väčšiu zaberú veci do kufra.

 

Kam s tým všetkým?

Do príručnej batožiny patria všetky doklady, zmluvy, cestovné lístky, letenky, pokyny pre cestujúcich, karta zdravotnej poisťovne, peniaze, platobné karty, mobily, ďalšia elektronika a nabíjačky. Nezabudnite mať po ruke aj číslo pre zablokovanie konta v prípade straty karty. Než si na cestu pripravíte pol šatníka, musíte vedieť, aký je pre váš let váhový limit. Býva zvyčajne 15 kg, ale nie je to vždy pravidlo. Oblečenie vyberajte s rozvahou, ale počítajte nielen s horúčavou, ale aj s chladnými večermi. Ak vám zostane v kufri miesto, pribaľte si hebkú mikroplyšovú deku, ktorá je ľahučká a večer na terase nad morom príde vhod. Čo sa týka sprchových gélov, šampónov, pasty na zuby a krémov, využite tie malé balenia, ktoré sú k dostaniu v drogériách. Samozrejme je vhodné mať po ruke aj minilékárničku s náplasťou a Paralen.

Nechcem zo sebou vláčiť žehličku!

Keď sme u balenia oblečenia, určite ho do kufra neskladajte tak, ako ste zvyknutý to robiť doma v prádelníku. Poradíme osvedčený spôsob, ako sa vyhnúť tomu aby ste nevytiahli z kufra nič tak pokrčeného, ​​aby sa to nedalo vziať hneď na seba. Nohavice, košele, tričká a ďalšie oblečenie preložte pozdĺžne na pol alebo na tretiny, starostlivo uhlaďte, aby sa netvorili faldy a potom zrolujte do pevného valčeka ako keď pečiete roládu. A šup s ním do kufra. Tak sa nemá šancu pokrčiť vôbec nič.

Vychytávka na pláž

Na pláž si pribaľte plachtu. Buď tu rovnú bez gumičky na okraji, ale lepšia je ta napínacia s všitou gumou. Z toho si bleskovo urobíte za pomoci napr. kabelky, knihy, fľaše s pitím alebo kameňov úžasné "hniezdo", ktoré vás ochráni pred pieskom. Je to jednoduché. Plachtu položíte na zem rubom dole, do rohov dáte už spomínané pevné predmety a cez ne pretiahnete rohy plachty. Tým je hotovo. Piesok sa cez zvýšené okraje nedostane a vy si môžete v kľude ležať a pozorovať oceán. Pochopiteľne sa nezaobídete bez kvalitnej plážovej osušky, ktorá je dostatočne veľká, mäkká a má vysokú gramáž. Niečo také, ako je naša plážová osuška Diani.

Tak šťastnú cestu, vráťte sa domov v poriadku a oddýchnutý. A nezabudnite si nechať v kufri miesto na suveníry a darčeky, aby ste po návrate potešili svojich blízkych doma.

 

Jersey plachta - biela 90x200 cm
Rozmery • 90 x 200 cm
Skladom
-63%
6,20
16,90
Mikroplyšová deka Exclusive - svetlo sivá 150x200 cm
Rozmery • 150 x 200 cm
Skladom
-50%
12,90
25,90