Zverejnené 19. 2. 2021

Aká farba obliečok je pre vás tá pravá?

Farbu obliečky volíme najčastejšie podľa trendov, štýlu spálne, a hlavne podľa vlastnej osobnosti. Nezmierime sa hneď tak s kadečím. Výber farieb pre obliečky, v ktorých zaspávame a každé ráno sa prebúdzame, je nesmierne dôležitý. Ovplyvňujú našu náladu a pocity po celý deň.

Trendy sivá pre tento rok 

Aj keď je sivá v kurze už pekne dlho, teraz ju vyhlásil svetovo uznávaný Pantone Color Institute farbou tohto roka. Sivá na obliečkach sa dá skvele kombinovať s inými farbami. Vzorov je nepreberné množstvo, každú ďalšiu doplňujúcu farbu sivý odtieň podčiarkne a zdôrazní. Sivé obliečky si volia tí, ktorí sú primerane sebavedomí, a navyše idú s dobou. Až budete vyberať, skúste napríklad báječné obliečky Púpavy v sivom prevedení.

Sexi čierna 

Doby, kedy čierna automaticky znamenala smútok sú preč už dávno. Čierna vždy bude in a jej sila vyjadruje sofistikovanosť, odlišnosť, ale pozor - tiež sexualitu. U nás nájdete čierne obliečky s toľkými rozličnými vzormi, že oživia interiér každej spálne. Industriálnej spálni pristanú napríklad obliečky Dora, zatiaľ čo si ezoterik určite vyberie tajomné mandaly. Čierna v spálni je jednoducho pre silné osobnosti.

Harmónia nekonečnej modrej 

Modrá je podľa prieskumov najobľúbenejšou farbou vôbec a docieliť jej kedysi bývalo veľkým umením. Textil tejto farby si mohli dovoliť len skutoční boháči. Modré obliečky si vyberajú pokojní, empatickí a vyrovnaní ľudia s vnútornou harmóniou. Tí, ktorí majú v sebe navyše aj divokejšie stránky, zvolia kombináciu s inou výraznejšou farbou, napríklad s červenou alebo jasnou žltou, ako objavíte na nádherných obliečkach Mandala.

Mystická fialová 

Spálne, kde nájdete fialové obliečky, najskôr patria človeku, ktorý je duchovne a spiritualisticky založený. Táto farba je na pomedzí medzi modrým pokojom a červenou divokosťou, je meditačná a má až hypnotické účinky. Fialové obliečky sú nielen vznešené, ale povzbudia aj vašu predstavivosť. Majú protistresové účinky, zvlášť napríklad v spojení s nežným vzorom motýľov na obliečkach Karolína.

Vzrušujúca červená 

Červené obliečky lákajú vitálne povahy plné vášne, vzrušujúceho boja i lásky. V spálni vám červená zvýši pulz i tlak a tiež prehĺbi dýchanie. Výbušné osoby by mali byť s touto farbou opatrné, ale naopak pokojnejších flegmatikov povzbudí k žiadúcej aktivite. Červené obliečky sú plné emócií a určite nikoho nenechajú chladným. Kombinovať sa dajú takmer s každou farbou, ale ak chcete jej divokosť upokojiť, voľte bielu, ktoru majú napríklad 3D obliečky Srdiečka.

Optimistická žltá 

Farba slnka a svetla, vyvoláva radosť a oslobodzuje pred strachom. Obliečky v tejto farbe povzbudzujú komunikačné schopnosti, hodia sa pre tých, ktorí túžia spoznávať, zdokonaľovať sa a koncentrovať. Farba pomáha tiež pri liečbe psychoneurózy a pozitívne ovplyvňuje náladu. Kombinovať sa dá s väčšinou farieb, s výraznými i tlmenými odtieňmi. Hodí sa nielen pre dospelých, ale aj pre deti každého veku.

Zelená symbolizuje odpočinok 

Obliečky v zelenej farbe vás upokoja, znížia tlak, stíšia migrénu a pomáhajú proti nespavosti. Zelené obliečky volia tí, ktorí sú vyrovnaní a pokojní, milujú prírodný spôsob života, majú potrebu uvoľnenia i slobody a vedia správne oddychovať. Kombinácia s hnedou alebo bielou farbou silu zelených odtieňov umocní a keď naviac zvolíte prírodné vzory, aké majú napríklad bavlnené obliečky Ivanka, bude účinok dokonalý.

Biela nevinnosť

Žiarivo biele obliečky majú pozitívne účinky na psychiku. Sú pre tých, ktorí radi jednajú priamo; dôležitá je pre nich otvorenosť a sociálne cítenie. Biela je tiež farba nového začiatku a zrodenia, dokonalosti, nevinnosti a hrdosti. 

Pri výbere farieb obliečok a ostatného bytového textilu si cielene alebo podvedome vyberáte a kombinujete farby, ktoré najlepšie vyjadrujú váš individuálny charakter a vnútorné rozpoloženie. Farbami si tak vytvárate prostredie, v ktorom vám je najlepšie a ktoré robí váš byt naozajstným domovom.

 

28,10
56,90
Mikrosaténové obliečky DORA - čierne
Rozmery • 140 x 200 cm
Skladom
-53%
13,70
29,40
Predĺžené bavlnené Renforcé obliečky EVITA - biele
Rozmery • 140 x 220 cm
Skladom
-50%
21,30
42,90
16,20
32,90