Zverejnené 16. 1. 2021

Večný trend očarujúcich bodiek

Už viac ako 140 rokov sa vzor bodiek všetkých veľkostí drží na výslní. Nikdy úplne nezmizli zo sveta, len na krátke medziobdobie ich bolo vidieť o niečo menej. Ich popularita zostáva obrovská. Nezaobíde sa bez nich takmer žiadna domácnosť, nájdete ich na riadu, tapetách, záclonách, dekoráciách či iných textíliách. Nemali by chýbať ani na obliečkach. 

Poldruha storočia bodiek 

Rôzne vzory prichádzajú a odchádzajú, ale bodky sú večné, je to stálica už od roku 1873, kedy sa začali objavovať na oblečení. Neskôr sa im začalo hovoriť "polka dots", to preto, že ich na šatách a sukniach nosili dámy na tanečné zábavy, kde práve vtedy najviac zo všetkého frčala polka. Od tej doby si tento nežný vzor nenechá ujsť žiadny svetový módny návrhár. Nosila ich slávna Marilyn Monroe aj česká sexbomba šesťdesiatok Olga Schoberová, dodnes sa ich nevzdali ani psí bodkovaní frajeri Dalmatínci či Disneyho nesmrteľná myška Minnie. V 60. rokoch uchvátil svet nový umelecký smer s názvom Pop Art, ktorý ovplyvnil všetky aspekty kultúry. Pre tento štýl boli bodky jedným z poznávacích znamení. Ak sú vám samotné bodky málo, môžete ich bez obáv kombinovať s ďalšími vzormi. Krásne sa hodia k retro čipkám alebo ladia s geometrickými vzormi. 

Bodky kam len dohliadneš

Bodky sa hodia všade a môže ich byť napríklad aj plná spálňa. Skombinujte tapety s obliečkami, veľké bodky na stene s menšími na dekách i vankúšoch. Výsledkom budete určite milo prekvapení. Nielen, že bude vaša spálňa vyzerať úžasne, ale pretože je stabilita tohto vzoru overená desiatkami rokov, tak vám vlastne nikdy nevyjde z módy. Pokojne pridajte záplavu drobných alebo väčších bodiek ku kvetinovému vzoru, aj to je trendy a určite s touto kombináciou nešliapnete vedľa. Bodky sú natoľko univerzálne, že skvele ladia s chalupárskym aj prísne mestským moderným interiérom, hodí sa k romantickému štýlu Provence a neublíži ani industriálnemu zariadeniu. Jemná čipka alebo kov či betón, to všetko bude s bodkami vyzerať dobre. Aj keď majú bodky vďaka svojej histórii status retro vzoru, platí skôr to, že vždy dodajú vášmu bytu mladistvý šmrnc. 

Začnite v spálni

Ak ešte nemáte bodkované obliečky, je ten pravý čas si ich zaobstarať, nech už ste romantická duša alebo milujete strohosť. V našej ponuke nájdete bodky na obliečkach v mnohých farbách. Pre každú spálňu sa bezpochyby budú hodiť kvalitné sivo biele bavlnené obliečky Markéta, ktoré sú kombináciou jednoduchosti a originality. Vďaka ich inverznému obojstrannému usporiadaniu môžete svoju posteľ meniť každý deň. K tomu sa bezpochyby hodí mikroplyšová deka Miriam vo veľkosti 140 x 200 cm. Mikroplyš zahreje, je skvelý na údržbu, rýchlo schne a nemusíte ho žehliť. Elegantné a zároveň decentné sú tiež bavlnené obliečky Markéta s drobným bodkovaným vzorom z jemnej a pevnej bavlny renforcé. Vynikajú mimoriadnou odolnosťou a môžete si ich kúpiť v mnohých farbách, prípadne aj vo francúzskej či predĺženej verzii. 

Pretože bodky sú šik a vaša domácnosť si ich rozhodne zaslúži, určite si čo najskôr prezrite našu ponuku a vyberte si pre vás ten pravý kúsok. 

 

 
Mikroplyšové obliečky MIRIAM Exclusive - sivé
Rozmery • 140 x 200 cm
Predaj ukončený
-50%
27,90
55,90
Bavlnené Renforcé obliečky MARKÉTA - zelené
Rozmery • 140 x 200 cm
Predaj ukončený
-41%
21,30
36,20
Bavlnené Renforcé obliečky MARKÉTA - čierne
Rozmery • 140 x 200 cm
Predaj ukončený
-46%
21,30
39,60
14,90
29,40