Zverejnené 14. 1. 2021

Blackout nie je na škodu. U závesov je to priamo bomba!

Čo k vám do spálne po ránu nepustí jasný slnečný svit a nechá vás spať tak dlho, ako chcete? Čo utlmí svetlo pouličnej lampy, hluk z vozovky a tiež udržuje v miestnosti príjemnú klímu? To všetko pre vás urobia zatemňovacie (blackoutové) závesy. Sú na nezaplatenie všade tam, kde potrebujete nerušený pokoj a tmu. Pozrite sa na širokú ponuku našich zatemňujúcich závesov ZEUS v mnohých farebných odtieňoch a veľkostiach. 

Do všetkých okien

V spálni sú naše zatemňujúce závesy ZEUS bez konkurencie. Ak teda nechcete vstávať s východom slnka a namiesto toho si radi prispíte. Tieto závesy pomôžu aj v situácii, kedy máte susedov tak blízko, že môžu sledovať, či do postele nosíte pyžamo alebo nočnú košeľu. Túžbu po dobrom zatemnení vyvolá aj pouličná lampa, ktorá vytrvalo bliká noc, čo noc do vášho okna. Môžete si na to zvyknúť, ale s našimi závesmi sa budete cítiť lepšie. Ak vám slnko v obývačke ruší sledovanie lúčmi cielenými priamo na televíznu obrazovku, aj tam je potrebné mať možnosť dobre zatemniť okná.

A ešte tu máme detskú izbu, ak chcete, aby nič nerušilo zaspávanie vášho potomka, zaveste ich na okno aj tam.

Zatemňujúce závesy v sparných dňoch bránia prehrievaniu miestnosti, v zime naopak premŕzaniu a pomôžu aj s hlukom, ktorý sa pri ich použití v izbe výrazne zníži. Takže - to by sme mali spálňu, obývačku, detskú izba. Vynechali sme len kuchyňu, a to preto, že tam málokedy potrebujete tmu. Preto môžete do kuchyne namiesto závesov umiestniť napríklad naše vzdušné a jemné záclony GAIA, ktoré sa ľahko udržujú. 

Zatemňujú všetky rovnako?V drvivej väčšine vám zatemňujúce závesy nezaručia nepreniknuteľnú tmu, takú, kedy si nevidíte na špičku nosa. Ten pravý 100% blackout je pomerne nepraktický a neforemný. Na splývavosť v tomto prípade zabudnite, pretože rubovú stranu tvorí gumový náter, ktorý je dosť tuhý a nevzhľadný. Ostatné bežne dostupné blackoutové závesy sú tkané špeciálnou technológiou, keď je látka tvorená tromi vrstvami, a tá prostredná je vyrobená z čierneho materiálu neprepúšťajúceho svetlo. Na nej práve záleží, ako veľmi závesy dokážu chrániť váš priestor proti svetlu. Zatemňovacia schopnosť preto nie je u všetkých rovnaká a platí tiež pravidlo, čím tmavší odtieň, tým lepšia nepriepustnosť svetla. Trojvrstvé materiály sú tiež síce trochu ťažšie ako obyčajné závesy, ale splývajú, dajú sa nariasiť a vyzerajú krásne z oboch strán. 

Závesy ZEUS patria medzi tie s vyššou zatemňujúcou schopnosťou. Máme ich v troch dĺžkach, aby ste mohli voliť presne podľa výšky okien vašej izby. Výber farieb každého uspokojí; čo by ste povedali nežnej a podmanivej staroružovej, jemnej taupe, zemitej hnedej alebo upokojujúcej svetlo tyrkysovej? 

Ako sa perú?

Naše závesy perte na maximálnu teplotu 30˚ C a určite zvoľte šetrné pranie. Snažte sa nepreplniť bubon práčky, žmýkajte len veľmi krátko s použitím programu na nižší počet otáčok. Max. 300 - 400, alebo nežmýkajte vôbec. Sušičku v tomto prípade nepoužívajte a ak môžete, zaveste závesy na tyč alebo koľajničku ešte mokré. Krásne sa vyvesia, prevoňajú byt a nebudete ich musieť žehliť. Keď už ale žehlíte, voľte nižší teplotný stupeň a určite ich nenaparujte. Vždy zohľadnite usmernenia uvedené výrobcom. 

 

Údržba závesov:

  • Závesy perte v šetrnom pracom prostriedku na maximálnu teplotu 30 ˚C.

  • Odporúčame zvoliť jemný program.

  • Neodporúčame bielenie alebo pracie prostriedky s bieliacou zložkou.

  • Nepreplňujte bubon práčky, aby bol dosiahnutý lepší efekt prania.

  • Pozor na žmýkanie, odstreďujte na max. 300 - 400 otáčok na krátku dobu cca 15 sekúnd.

  • Závesy sušte rozložené na plocho.

  • Žehlite len z rubu na maximálnu teplotu 110 ˚C. Žehlenie z lícovej strany by mohlo nepriaznivo ovplyvniť vlastnosti látky.

  • Podľa typu materiálu možno závesy ešte mokré vyvesiť, materiál sa vlastnou váhou vypne.

 
Obliečka na vankúš ZEUS - sivá 40x40 cm
Rozmery • 40 x 40 cm
Predaj ukončený
-68%
3,40
10,60
Zatemňujúci záves ZEUS - svetlo sivý 140x250 cm
Rozmery • 140 x 250 cm
Skladom
-34%
26,80
40,40