Zverejnené 27. 7. 2021

Ako vybrať obliečky na leto a prečo je dobré sa aj za horúcich nocí prikrývať? Nechajte si poradiť!

Každé obliečky majú svoje špecifické vlastnosti, a tie určuje predovšetkým materiál, z ktorého sú vyrobené. Niektoré obliečky vám lepšie ako iné, zabezpečia, aby sa počas letných nocí vaše telo v posteli zbytočne neprehrievalo. A také obliečky práve teraz potrebujete a my vám poradíme s výberom.

Tradičná bavlna; príroda do vašej postele

Rozhodne neurobíte chybu, keď pôjdete na isto a siahnete po osvedčených tradičných čisto bavlnených obliečkach. Bavlnené obliečky totiž skvele absorbujú vlhkosť, teda aj pot, a to je pre horúce noci naozaj dobrá vlastnosť. Sú príjemné na dotyk, a teda vhodné aj pre extrémne citlivú pokožku. Svojou nezvrásnenou štruktúrou vás vlákno v lete ochladí a pokiaľ obliečky predsa len prepotíte, môžete ich bez obáv kedykoľvek vyprať. Pri správnom zaobchádzaní budú ako nové dlhý čas. V závislosti na farebnom odtieni sa dajú tiež vyvariť a tí, čo to majú v obľube, ich môžu po vzore našich babičiek i naškrobiť.

Skvelé vlastnosti bavlny renforcé

Veľmi vysoký level komfortu vám v lete poskytnú obliečky z bavlny renforcé. Viete prečo? Pretože ich špeciálna výroba využíva niekoľko tradičných postupov, ako napríklad macerácia. To je máčanie jednotlivých vlákien v špeciálnom extraktu a jeho účel je odstránenie všetkých nečistôt a ďalších nežiaducich segmentov. Nakoniec procesu zostane len kvalitný pevný základ, ktorý má veľa dobrých vlastností vašich obliečok, ako je jedinečná termoregulácia, hladkosť a tiež zvýšená pevnosť. Prať ich môžete kedykoľvek a ďalšou výhodou (nielen pre letné horúčavy) je aj to, že sa obliečky z bavlny renforcé nijako zvlášť nekrčia a vy si môžete odpustiť žehlenie.

Chladivý luxus v podobe saténového lesku

Čím hladší povrch bavlnených obliečok, čím menej zvrásnenia a záhybov, tým lepšie pre vaše telo počas horúcich letných nocí. U extra hladkých obliečok sa totiž nemá kde držať horúci vzduch. A práve naše najhladšie, najjemnejšie a naj-lesklejšie obliečky z bavlneného saténu majú okrem úžasného vzhľadu aj špičkové termoregulačné vlastnosti. Tu ide totiž ruka v ruke kvalita a efektný vzhľad, ktorý vašu spálňu pri správnom výbere farby a vzoru posunie rovno do vyšších sfér. Obliečky z bavlneného saténu sa vyrábajú z extra dlhých vybraných bavlnených vlákien a ich náročné spracovanie zaručuje, že sa do vašej postele dostane len to najlepšie. A vyzerajú vždy tak skvele, že ich nemusíte ani žehliť.

Svetlučké farby, jemné letné motívy

Viete, že aj keď sa to na prvý pohľad nezdá, farby a vzory majú vplyv na hrejivosť obliečky? V lete teda zabudnite na tmavé a výrazné odtiene, ktoré samy o sebe vyvolávajú tepelný efekt. Na vaše obliečky sa teraz hodia najlepšie farby ako je biela, sivá, béžová, zelenkavá, svetlučko modrá, jemne ružová alebo studená mentolová. Vzory by v lete mali byť jemné, prírodné, najlepšie florálne. Nechajte sa rozmaznávať napríklad bavlnenými obliečkami Renforcé GARDEN, uložte sa ako na rozkvitnutú lúku do obliečok z bavlny renforcé NEVADA alebo si usteľte vo svetlučko sivých bavlnených obliečkach KAROLÍNA s motýlikmi a bude vám dobre.

Prikrývajte sa aj za veľmi horúcich nocí

Pre extra rozpálené byty a prehriate spálne máme trik, čím sa prikryť, keď sa v noci pre horúčavu takmer nedá dýchať. Dajte tentokrát stranou vašu mäkučkú prikrývku s úžasnými obliečkami a na miesto nej zvoľte klasické bavlnené prestieradlo bez gumy, tzv. plachtu. Keď sa s ňou prikryjete, zistíte, že je ľahučká, dobre saje a nehreje. A prečo voliť túto variantu namiesto spania bez prikrývky? Vaše telo by malo byť totiž pri spánku vždy prikryté. Je to kvôli potu, ktorý celú noc produkujete. Keď totiž nedochádza k treniu vašej kože o prikrývku, pot zostáva v póroch, kým sa sám neodparí, a tak je vlastne upcháva. Vaše telo potom horšie dýcha a pomalšie sa zbavuje škodlivín, a to nie je dobré pre zdravie.

 
Bavlnené Renforcé obliečky NEVADA
Rozmery • 140 x 200 cm
Skladom
-50%
19,10
38,50
Bavlnené Renforcé obliečky BUDVA - modré
Rozmery • 140 x 200 cm
Skladom
-50%
20,40
40,90
Predĺžené bavlnené obliečky KAROLÍNA - sivé
Rozmery • 140 x 220 cm
Skladom
-44%
19,10
34,00
Bavlnená plachta - biela 140 x 225 cm
Rozmery • 140 x 225 cm
Skladom
-47%
5,60
10,50