Zverejnené 30. 6. 2021

Rodinný víkendový výlet do prírody

Chladné dni sú už snáď definitívne minulosťou, príroda láka k výletom, a tak je najvyšší čas zbaliť si pár vecí a vyraziť s rodinou autom niekde na víkend. Či už budete spať v stane, alebo v chatke niekde v kempu, alebo sa rozhodnete pre „off-road“ úplnú divočinu, nezabudnite na veci , ktoré vám uľahčia pobyt vonku a zaručia pohodlie.

Rodinné plánovanie

Máte poslednou dobou tiež nutkavý pocit , že by bolo najlepšie vyraziť z mesta niekam, kde spievajú vtáci, týčia sa hory či kopce a šumia lesy? Prečo si to za určitých opatrení nedovoliť, keď sa epidemický stav lepší a situácia sa uvoľňuje? Nemusíte sa ani vydávať za hranice, aby ste prežili nevšedné zážitky, stačí si vybrať niektorý z kútov našej krajiny, napríklad niekde, kam ste chodili ako malí či naopak kde ste ešte vôbec neboli. Tak neváhajte, urobte si tematický rodinný večer, kedy sa spoločne dohodnete, ako si najlepšie naplánovať víkend a kam vyraziť , aby ste si to všetci čo najviac užili. Takéto spoločné dobrodružstvo nielenže zabaví deti či rozšíri ich obzory a zručnosť, ale aj vy sa oprostíte od všedných starostí a posliníte rodinnú súdržnosť.

Na príprave záleží

Keď sa budete chystať na víkend, je ideálne si priebežne pár dni vopred písať zoznam, aby ste vážne na nič nezabudli. Aj keď sa pozriete na predpoveď počasia, ktorá hovorí že bude svietiť slniečko, môže vás niekde zaskočiť dážď, alebo dokonca búrka a tiež sa môže nečakane ochladiť. Takže popri kréme na opaľovanie je potrebné pridať na zoznam aj teplejšie oblečenie a pršiplášťov. Čo by ste pre chladnejšie večery (napríklad u ohňa) nemali zabudnúť, je poriadna deka, ktorá vás vždy zahreje a keď sa zašpiní, čo sa v prírode určite stane, dá sa ľahko vyprať. Najlepšie sa hodí mikroplyšová deka, napríklad v nadštandardnej veľkosti 200x220 cm do ktorej sa kľudne zabalíte všetci. Alebo si zaobstarajte pre každého člena rodiny jednu v bežnej veľkosti 140x200 cm. Pre pohodlie pridajte aj vankúšiky, pre deti napríklad MINECRAFT. Hodia sa aj v aute!

Všetko je zabalené?

Už ste si pripravili oblečenie, náhradné topánky a spodnú bielizeň pre každého z rodiny, lekárničku a ostáva vám hygiena, ako zubné kefky, pasta na zuby a mydlo? To by v dnešnej dobe malo byť rozhodne antibakteriálne, napríklad ako je prírodné mydlo NEEM, ktoré nájdete u nás. Uteráky alebo osušky musia mať vysokú gramáž a byť kvalitné. To preto, aby ste sa mohli utrieť do sucha hneď na prvý krát a nepotrebovali mať so sebou zbytočne veľa uterákov. Ďalšie nutnosti sú utierky. Vždy sa vám nepodarí jesť v reštaurácii, niečo sa rozleje, budete opekať špekáčiky a podobne. Potom sa utierky určite hodia. Doma po návratu z nich špinu a škvrny vyperiete ľahko, pretože znesú vysoké teploty a budú sa vám potom hodiť v kuchyni.

Kontrola je na mieste

Zabalené máte, ale je potrebné skontrolovať všetko ešte raz. Najhoršie je počas výletu hľadať niečo čo ste „celkom určite balili“, ale v batohu či kufru to nie je. Napríklad sprej proti dotieravému hmyzu. Dajte si pozor ešte na niečo. Majte zo sebou powerbanku, ktorá vás zachráni v situácii, keď nebudete mať kde dobiť mobil. Pravdepodobne sa tiež stane, že sa behom výletu dostanete na miesta, kde ostane váš mobil bez signálu. Takže buďte pripravení byť off-line. Pre istotu si vopred stiahnite mapy miest, kde sa budete pohybovať, aby ste sa dokázali pri turistike zorientovať a nezablúdili.

Teraz už stačí len pohodlné oblečenie a zábavu pre deti na cestu, skontrolovať či je v nádrži dosť pohonných hmôt a môžete vyraziť! Tak šťastnú cestu a krásny víkend!

 

 

 
Mikroplyšová deka Exclusive - tmavo hnedá 150x200 cm
Rozmery • 150 x 200 cm
Skladom
-50%
12,90
25,90
Froté uterák VERONA - svetlo sivý 50x90 cm
Rozmery • 50 x 90 cm
Skladom
-51%
3,90
7,90
9,80
19,10
6,40
12,30