Zverejnené 17. 6. 2021

Vaša kondička je na tom dosť zle? Urobte pre seba niečo, začnite cvičiť

Máte pocit, že ste v poslednej dobe zanedbávali pohyb a že by bolo dobre pre to niečo urobiť? Začnite cvičiť, ale pre úplných začiatočníkov je dobré zveriť sa do rúk odborníkom. Zahoďte obavy z neznámeho prostredia, z cudzích pohľadov, dohodnite si termín vo fitness centre, a okrem cvičebného úboru zbaľte do tašky tiež kvalitný uterák a osušku.

Nemajte strach z neznáma

Myslíte si, že by vám prospelo začať chodiť do fitka, aj keď s tým nemáte žiadnu skúsenosť? Ako úplný začiatočník najskôr máte strach z toho, že sa ocitnete medzi dokonale vypracovanými telami pri prístrojoch, o ktorých ani neviete, k čomu sú a každý uvidí, že tam tak nejako nepatríte. Bojíte sa kritických pohľadov ostatných a toho, že vo cvičebnom úbore, ktorý navyše nie je značkový, všetci uvidia každú vašu telesnú nedokonalosť a nemotornosť. Pokojne na to zabudnite, neznámeho sa aspoň trošku obáva úplne každý a problémy sa majú prekonávať. A hlavne, väčšina spolu cvičiacich tiež niekedy začínala a bude vám určite fandiť, že ste do toho išli. Navyše, dámy a slečny, vy pokojne vyberte fitness centrum, ktoré je výhradne pre ženy. To vám aspoň trochu pomôže s počiatočnou trémou.

Čo potrebujete zo sebou

Nemusíte mať to najlepšie značkové športové vybavenie. Bude vám úplne stačiť pohodlné oblečenie, tepláky alebo kraťasy a tričko, ktoré vám umožnia dostatok pohybu a tenisky. Na kvalitu dbajte ale predovšetkým u uteráka a osušky. Uterák budete mať so sebou pri cvičení, aby ste si mohli priebežne otierať pot a osušku necháte v šatni. Použijete ju, až sa po cvičení osprchujete. Preto je nutné, aby bol uterák i osuška z materiálu, ktorý je dobre savý a zostanú mu jeho dobré vlastnosti dlhodobo, aj keď ho po každom použití musíte vyprať. Oba by mali mať vysokú gramáž. Čím vyššia gramáž, tým väčšia kvalita a hutnosť tkaniny. Takéto nájdete práve u nás. Hutnejší bavlnený froté uterák a osuška lepšie sajú, sú mäkšie, a teda príjemnejšie pokožke. Vynikajúce sú tiež bambusové osušky a uteráky, ktoré absorbujú až 4x viac tekutín. Bambus tiež na seba neviaže nepríjemné pachy, plesne tu nemajú šancu, baktérie sa nemnožia a rýchlo schne. Nezabudnite ani na pitný režim a malú zdravú desiatu po cvičení.

Pre začiatok len s trénerom

Veľa začiatočníkov sa domnieva, že svoje prvé krôčiky vo fitku zvládnu najlepšie sami. Ale to je chyba, určite si aspoň na prvých pár návštev dohodnite trénera. Je to odborník, ktorý sa vás ujme. Vy mu poviete svoj plán, on vám vysvetlí všetky potrebné veci. Naučí vás, ako začať, ako pokračovať a ako jednotlivé časti tela zaťažovať. Zakaždým sa totiž najprv musíte rozcvičiť, zahriať, pretiahnuť celé telo a na prístrojoch začať s malou záťažou. Prvá sa zvyčajne posilňuje stred tela, teda brušné a chrbtové svaly. Tiež nesmiete nezabúdať na správne dýchanie. Keď už do toho idete, mali by ste si urobiť plán a navštevovať telocvičňu pravidelne, najlepšie 2x až 3x týždenne. Medzi tým doprajte svalom odpočinkový režim. Ak to preženiete, mohli by ste svoje telo skôr poškodiť než vylepšiť. Keď už ste začali, stojí za to všetko robiť správne.

Vypočujte svoje odhodlanie, dajte sa do toho a vydržte. Za odmenu sa budete cítiť skvele a budete tiež výborne vyzerať!

 

 

 
Froté osuška DEVON - biely 50x90 cm
Rozmery • 50 x 90 cm
Skladom
-48%
5,10
9,90
Bambusová osuška DELIA - latté 70x140 cm
Rozmery • 70 x 140 cm
Predaj ukončený
-50%
16,10
31,90