Zverejnené 3. 5. 2022

Čím ráno prebudiť detskú fantáziu? Našimi farebnými obliečkami!

Deti majú rady svoje hračky, šantenie s kamarátmi, dobré jedlo a každý večer chcú vkĺznuť do tej najkrajšej postieľky na svete, kde sa im bude dobre spať a kde sa ráno prebudia plné elánu. Obliečky sú tvárou postele, tie detské je potrebné voliť s veľkou rozvahou. Ako vyberať s ohľadom na vek a na čo si musíte dať pozor?

Na materiálu záleží

Pre detské obliečky je ideálna bavlna. Dá sa prať aj na vyššie teploty, a žehlenie vám pomôže s dezinfekciou, zvlášť, keď sa prihodí nejaká tá nepríjemnosť. Všetci rodičia tých najmenších vedia, že všetko, čo je na dosah, to je hneď v puse batoľaťa. V tom prípade je určite oveľa lepšie, keď bude vaše dieťa cmúľať bavlnu ako polyester. Okrem bábätiek sú tu ale aj väčšie deti, ktoré si do postele občas prepašujú limonádu alebo cukrík. Tínedžer zase napríklad burger. Všetky tieto veci sa potom so železnou pravidelnosťou objavujú na pyžame aj na obliečkach. Výhoda bavlny v tomto prípade je tá, že z nej ide všetko odstrániť ľahšie a dobre znáša časté pranie. Pre väčšie deti môžete zvoliť aj ľan, bambus, alergikom sa budú hodiť obliečky z mikrovlákna. Každopádne dbajte na kvalitu a stálofarebnosť.

 

Vyvarujte sa nebezpečenstvu

Pre vaše deti nie je vhodný nekvalitný materiál, a taktiež pozor na závadné a nestále farby. Pokiaľ nakúpite za podozrivo nízku cenu u náhodného predajcu, môže sa stať, že použitá farba je zdravotne závadná pre ľudský organizmus. To ale voľným okom nespoznáte. Jedna z najdôležitejších vecí preto je, kde obliečky kupujete a či je váš predajca solídny a overený zákazníkmi.

 

Pred zaobstaraním novej tváre postieľky vášho najmenšieho zistite, aké majú obliečky zapínanie. Najvhodnejšie sú kvalitné zipsy alebo obliečky s tzv. hotelovým vreckom, báť sa nemusíme ani zaväzovacích šnúrok. Gombíky u najmenších radšej vylúčte, pretože dávajú všetko do pusy a taký gombík sa dá ľahko ukrútiť, odhryznúť alebo môže únavou materiálu upadnúť. A nešťastie je hotové.

 

 

Ako je to s farbami a motívmi?

U bábätiek a batoliat voľte nežné, ale veselé farby a inšpirujúce vzory. Nič jednofarebného alebo nudného, ​​ale ani príliš divokého. Aj novorodeniatko potrebuje získavať podnety a vidieť okolo seba farby a vzory. Chybu neurobíte napríklad roztomilým medvedíkom, pôvabnou myškou Minnie alebo prasiatkom Peppom. Modré tóny farebných obliečok zmiernia emočné napätie, žlté budia zvedavosť, zelené, ružové aj béžové sú upokojujúce. Vyhnite sa ale príliš tmavým farbám, môžu pôsobiť depresívne a pokojnému spánku malých detí príliš neprospievajú. Teenageri ich naopak uvítajú.

 

Väčšie deti ocenia rozprávkové alebo seriálové postavičky. Keď budú zaspávať so svojim obľúbeným hrdinom, nebudete ich každý večer musieť nútiť ísť do postele a budú sa cítiť bezpečnejšie. Taká Labková patrola dokáže s pocitom bezpečia divy!

 

 

Ak kupujete obliečky školákovi a presne neviete, čo sa mu práve teraz páči, radšej sa s ním dohodnite. Pokiaľ však kúpite Minecraft alebo Fortnite, tak určite zabodujete. To isté platí aj pre tých väčších. Tu ale nemusíte všetko akceptovať doslova. U puberťáka, ktorý rád zdôrazňuje nezávislosť a praje si mať všade lebky. Star Wars sú väčšinou tiež zásah do čierneho. A stavte na to, že aj na oko dospelé dievča dostanú do kolien nežné obliečky Ľadové kráľovstvo.

 

Detské obliečky perte podľa visačky, najlepšie raz týždenne a pred praním ho obráťte naruby a zazipsujte. Keď je treba, tak pokojne perte častejšie. Nepoužívajte bieliace prostriedky.

Nesušte na priamom slnku, slniečko bieli a látku „vyšisuje“. Vybledli by vám farby a vzory stratili šmrnc.

 

27,70
55,30
Obliečky do postieľky LES
Rozměry • 100 x 135 cm
Skladom
-46%
14,90
27,70