Zverejnené 9. 5. 2023

Prehozy na posteľ, ich funkcia a správna údržba

V každej domácnosti sa nájdu veci krásne, ktoré zútulnia bývanie, dodajú pocit pohody, kľudu a vyrovnanosti, ale taktiež predmety praktické. Keď sa spoja obe hľadiská, krásny vzhľad aj praktickosť, je to úplne ideálne. Jednou z takýchto záležitostí je bezpochyby prikrývka na posteľ. Keď si starostlivo vyberiete, splní všetky vaše požiadavky a možno aj niečo naviac.

Posteľ krásna celý deň

 

Prajete si mať vždy úhľadne vyzerajúcu posteľ? Je to dôležité zvlášť v malých bytoch, tam kde sa bežný obytný priestor na noc mení v spálni alebo napríklad v izbách detí či teenagerov. Jednoducho vtedy, kedy je potreba bez prehnaných časových nárokov bleskovo zariadiť, aby vaše lôžko vyzeralo po celý deň pekne a nerušilo vzhľad okolia. To by malo byť tak ľahké, aby nikoho ani nenapadlo, že sa práve vy radíte medzi drvivú väčšinu populácie, ktorá ráno absolútne nestíha. Pokiaľ ste spokojní s tým, že ste si pre seba aspoň ušetrili pár chvíľok v kúpeľni, rozhodne nechcete strácať čas s ustielaním postele. V tom prípade si stačí zaobstarať jednu z našich jemne prešívaných prikrývok na posteľ s výplňou a každé ráno ju jednoducho prehodiť cez lôžko.

Estetický a praktický

 

Keď si prehoz na posteľ vyberáte, starostlivo voľte jeho farbu a dizajn. Stane sa totiž dominantou priestoru, či už spálne alebo inej izby kde spíte, a to na väčšinu dňa. Môže kopírovať vaše obľúbené vzory na obliečkach, ako napríklad nádherná prikrývka BUDVA plná kvetov alebo romantická prikrývka PARIS. Máte domáceho maznáčika alebo neposedných nezbedníkov, ktorí sa radi hrajú na vašej posteli hrajú a vy nemáte chuť stále prať? Vyberte si niektorí z prehozov v tlmených farieb. Napríklad nežne vzorovaný ALONE v sivej. Každá z prikrývok vám nielenže vyzdobí domov, ale taktiež ochráni lôžkoviny pred ušpinením i poškodením. Vaša posteľ sa kľudne môže stať jedinečnou hracou plochou pre celú rodinu alebo oddychovým priestorom, kde si cez deň v rámci relaxu dáte čaj a prečítate časopis.

Čo ešte vaša prikrývka dokáže

 

Veľa ďalších vecí je na prehozu úžasných. Máte bábätko, alebo batoľa? Dajte prehoz na podlahu, aby sa tam vaše dieťatko mohlo hrať. Bude mu príjemne, neotlačí si kolienka pri lezení, pretože je mäkký tak akurát. Na zemi ho môžete taktiež využiť, keď ste sa rozhodli doma cvičiť. A čo napríklad vziať ho von na záhradu, pokiaľ chystáte piknik. Jeho vatovanie zaistí, že ani začiatkom jari nenachladnete od zeme. Opaľujete sa radi na terase? Aj tu vám prehoz zaistí príjemné leňošenie. A keď vám je zima, ochotne prevezme funkciu prikrývky a zahreje napríklad u televízie alebo aj v posteli, pokiaľ vám vaša perina samotná nestačí. Prehoz je jednoducho úžasná vec, ktorá má veľa možností pre využitie a starostlivosť nie je príliš náročná.

 

Údržba je jednoduchá

 

Vašu prikrývku na posteľ nemusíte nosiť do čistiarne, s prehľadom si ju vyperiete doma v pračke. Určite to urobte aj pred tým, než ho použijete. Hoci k vám z nášho e-shopu dorazí poctivo a úhľadne zabalená, prvé pranie ju zbaví zbytku farieb a prachu z výroby.

Samozrejme si tiež naštudujte pokyny pre údržbu od výrobcu.

Pri praní nastavte práčku na 30–40 °C, to bude úplne stačiť. Do bubnu práčky ale nepridávajte žiadne prádlo naviac, keby sa totiž vlákno výplne v pračke veľmi stlačilo, mohlo by sa po nejakej dobe deformovať a strácalo by svoju elastickosť.

Kvôli ochrane vzoru a farieb nepoužívajte bielidlá ani žiadne silné chemické čistiace prostriedky.

 

Sušiť v sušičke prehoz samozrejme môžete, ale radšej na šetrný program. Výplň potom bude krásne nadýchaná.

Pokiaľ je to pre vás dôležité, bavlnený povrch môžete vyžehliť; vzhľadom k výplni však iba na nízke teploty. Ale uvidíte, že to ani nebude potrebné.

O váš prehoz sa dobre starajte, perte ho pravidelne. Nezabúdajte na to, že pre vašu posteľ funguje ako ochrana proti ušpineniu a prachu. Tak zachováva vaše lôžkoviny dlhšie čisté, a prispieva tak k vášmu zdraviu.

 

 

34,50
68,90
Prikrývka na posteľ EVITA - hnedá 220x240 cm
Rozmery • 220 x 240 cm
Predaj ukončený
-50%
34,50
68,90
Prikrývka na posteľ EVITA - čierna 220x240 cm
Rozmery • 220 x 240 cm
Skladom
-50%
34,50
68,90
21,90
69,90
34,50
68,90
34,50
69,50
34,50
68,90
21,90
69,90
34,50
68,90
34,50
68,90