Zverejnené 4. 8. 2022

Okno s výhľadom si zaslúži správny záves

Krásny výhľad z okna obývačky je jednoducho k nezaplateniu, to vedia i realitní makléri. Pokiaľ máte to šťastie a pozeráte sa celý rok na premeny panenskej prírody alebo napríklad na monumentálnu historickú architektúru, bude to mať určite pozitívny vplyv na vašu psychiku. Nepokazte si takýto výhľad nesprávne zvoleným závesom.

Pohladenie pre dušu

 

Keď ráno vstanete z postele a vidíte z okna zelenú záhradu, obzor hôr a lesov alebo máte vo výhľade mestské uličky a domy postavené pred satelitnými, hneď vás to pohladí na duši. Je preukázané mnohými výskumami, že zaujímavý a pekný výhľad z bytu má výrazný dlhodobí pozitívny dopad na ľudskú psychiku. Krásny vzhľad neomrzí nikdy, a aj keď to úplne nezabráni bežným starostiam a problémom, ktoré sa nikomu nevyhýbajú, pokiaľ ste vašim výhľadom naladení aspoň trochu pozitívnejšie, než keby ste sa celý život pozerali do steny náprotivného domu, vždy to má zmysel.

 

Na veľkosti tak úplne vždy nezáleží

 

Obrie presklené plochy, ktorými sa pyšní veľa dnešných moderných novostavieb vás priam pozývajú k splynutiu s prírodou z pohodlia domova. To ale neznamená, že vyhrávajú nad malými okienkami storočných domov a chalúp. Všetko má svoje pre a proti, záleží totiž predovšetkým na tom, ako je naladený obyvateľ domu. Aj keď veľký panoramatický výhľad pôsobí, akoby ste si užívali 3D film v kine, trochu vám uberá na intimite domova. Introvertne naladený človek by sa v takomto prostredí nemusel dobre cítiť, a preto mu oveľa viac vyhovuje krásny výhľad z neveľkého okna. Jeho menší rozmer ho totiž jasne oddeľuje od vonkajšieho sveta, a preto sa v takomto prostredí cíti lepšie a v bezpečí.

 

Zarámujte si obzor

 

Rovnako ako cenný obraz potrebuje rám, mali by ste kvalitne „zarámovať“ aj vaše okno. To urobíte celkom jednoducho, stačí  si vybrať správny záves. Ten Vás v prípade potreby schová pred zvedavými pohľadmi, utlmí svetlo zvonku, keď je potreba a v neposlednej rade zútulní priestor. Jeho farba však musí ladiť nielen s interiérom, ale viete, že záleží aj na výhľade, aby ste zvolili dobre? Špecialisti na dizajn a architekti prišli na to, že pokiaľ chcete čo najviac vnímať zeleň záhrady, lúky, alebo lesa, váš záves by mal mať tzv. studený odtieň farby. V tom prípade zvoľte napríklad zatemňovací svetlo sivý záves ZEUS alebo sivomodrý záves MONZA s leskom. Pokiaľ pri pohľade z okna sledujete skôr mestský ruch vyberte radšej temnejšie sýte farby, ktoré ukľudnia atmosféru.

Vylepšite si nudný výhľad

 

Nemali ste šťastie a bývate tak, že keď sa pozriete z okna, nevidíte nič zaujímavého ani potešujúceho? Pokiaľ ste inak vo svojom domove spokojní, nehádžte flintu do žita, môžete svoj výhľad určite aj tak vylepšiť. Existuje mnoho interiérových rastlín alebo farebných kvetín, ktoré budú na vašom okennom parapete ako doma. A pokiaľ je váš výhľad z okna skutočne nudný, pridajte ešte nejaké obľúbené dekorácie alebo fotografie, napríklad z rodinných výletov. Na zarámovanie celej série zvoľte výrazný záves, napríklad zlatý záves MONZA s leskom, ktorý svojim optimistickým ladením pozitívne naladí aj vás.

Zatemňujúci záves ZEUS - staroružový 140x250 cm
Rozmery • 140 x 250 cm
Skladom
-34%
26,80
40,40
Zatemňujúci záves ZEUS - sivá 140x250 cm
Rozmery • 140 x 250 cm
Skladom
-34%
26,80
40,40
Zatemňujúci záves ZEUS - čierna 140x250 cm
Rozmery • 140 x 250 cm
Skladom
-34%
26,80
40,40
Záves BOREAS - tmavo sivá 150x180 cm
Rozmery • 150 x 180 cm
Predaj ukončený
-47%
33,90
63,80