Zverejnené 26. 8. 2022

Kúpeľňové predložky pre krásu, pohodu aj bezpečie

Koberčeky v kúpeľni majú hneď niekoľko funkcií naraz. Sú nielen nevyhnutným estetickým doplnkom, ktorým doladíte alebo jednoducho premeníte dizajn kúpeľne, ale izolujú taktiež vaše nohy od chladnej podlahy. Súčasne rovnako dobre slúžia ako bezpečnostný prvok proti ukĺznutiu mokrých nôh na dlažbe.

Zmeňte si vašu kúpeľňu k nepoznaniu

Už dlho si myslíte, že by vašej kúpeľni prospelo trochu zmeny? Je to logické, po čase aj sebe lepší dizajn omrzí. Pokiaľ chcete svoju funkčnú kúpeľňu oživiť alebo zmeniť a nechystáte sa na rekonštrukciu, nie je nič jednoduchšieho, než vymeniť uterákykúpeľňové predložky. Sústreďte sa na farebné vyznenie priestoru. Pokiaľ si myslíte, že by kúpeľňa mala byť veselšia, zvoľte tieto doplnky napríklad v červenej, žltej, oranžovej alebo žiarivej jarnej zelenej. Kúpeľňové koberčeky u nás určite v týchto farbách vyberiete. Pokiaľ však naopak chcete farby utlmiť, máte na výber veľa ďalších odtieňov. Možno ružovú, svetlo zelenú, sivú, béžovú či tmavo hnedú.

Hlavne bezpečnosť

Poznáte to, vyleziete z vani alebo zo sprchy a stúpiť na chladnú dlažbu nie je práve to najpríjemnejšie. Pokiaľ naviac máte v obľube horúcu kúpeľ, od studenej podlahy môžete rýchle prechladnúť či dokonca zažiť teplotný šok, ktorému organizmus vždy nedokáže čeliť. Pokiaľ ale stúpite na koberček, chlad nepocítite. Kúpeľňová predložka ale hlavne pohltí mokro, ktoré z vás kvapká a vy sa tak vyhnete mokrej podlahe, na ktorej by ste ľahko ukĺzli. Takáto ochrana je zvlášť dôležitá pre deti a staršie osoby. U malých rozverných divochov predložkou zamedzíte úrazu z nepozornosti a práve tak ochránite seniorov. Tam totiž môže byť aj malé poranenie, nieto napríklad zlomenina fatálne.

 

Ktorá z predložiek sa vám viac hodí?

Okrem farby kúpeľňovej predložky si u nás môžete zvoliť taktiež niektorý z dvoch odlišných druhov. Vyberiete si obľúbené huňaté koberčeky MOMOS s pogumovanou spodnou vrstvou, ktoré sú nielen príjemné a krásne, ale tiež jemne masírujúce chodidlá? Pokiaľ ale chcete niečo iného, zvoľte niektorú z predložiek ERIS z pamäťovej peny. Tento sympatický kúsok vám zaručí mäkučký došľap, a okrem vytlačovaného vzoru oblázkov má aj bezpečnú protišmykovú vrstvu. Obidva druhy dobre sajú vlhkosť a nájdete ich u nás v dvoch veľkostiach. Do menších kúpeľní sa hodí veľkosť 40 x 60 cm, do tých väčších kľudne zvoľte rozmer 50 x 80 cm. Ale pokiaľ máte vážne veľkú kúpeľňu, vezmite oboje, a zatiaľ čo rozmernejší necháte u vani, menší dajte pod umývadlo.

Ako na údržba?

V kúpeľni sa človek holí, češe, niekto si strihá vlasy, jednoducho robí tu veľa vecí. A pretože sa v tomto priestore udržuje obvykle veľmi teplé a vlhké klíma, je potrebné zvýšené úsilie ohľadom hygieny a upratovania. To platí aj pre kúpeľňový textil. Koberčeky MOMOS sa dajú jednak ľahko povysávať alebo vyklepať. Najlepšie na jemný program a nižšiu teplotu. Kúpeľňové predložky ERIS zase jednoducho utriete handričkou. Prať ich môžete taktiež, ale najviac na 30 °C a v pračke nastavte šetrný program. Sušte ich radšej na vzduchu, ale pokiaľ v sušičke nastavíte program na jemné prádlo, kľudne to zvládnu taktiež.

 

Na niečo sme zabudli? Snáď jedine na to, že oba druhy kúpeľňových predložiek, ktoré nájdete na https://www.rodinnebalenie.sk v sekcii do kúpeľne môžete použiť aj keď máte podlahové topenie. Teraz už je len na vás, ako vašu kúpeľňu vylepšíte. A pokiaľ sa nemôžete rozhodnúť, kľudne si ich kúpte viac. Zmena je život!

Kúpeľňová predložka MOMOS - sivá 50x80 cm
Rozměry • 50 x 80 cm
Predaj ukončený
-74%
11,00
41,70