Zverejnené 10. 5. 2022

Kto vlastne ste a čo máte radi? Poradí vám typológia Myers-Briggs

Je viac typológií, ktoré sa snažia určiť osobnosť človeka aj jeho ciele. Definujú, ako každý z nás vníma svet, ako sa rozhoduje a čo má rád. Avšak iba niektoré z nich sú skutočne uznávané. Práve medzi ne patrí typológia Myers-Briggs, vychádzajúca z učenia zakladateľa analytickej psychológie, C. G. Junga.

Typológia, ktorá nezostarla

Typológia Myers-Briggs vznikla už za 2. svetovej vojny, ale jej popularita stále rastie. Využíva sa v rôznych prostrediach, riadia sa ňou aj niektoré firmy, ktorým pomáha pri výbere zamestnancov, manželskej poradne a pod. Podľa testu, ktorý si ľahko nájdete na internete (hľadajte napr. test MBTI), zistíte, aký typ vlastne ste. Detailné informácie o sebe si potom prečítate vo vyhodnotení testu; my vám ale zase môžeme už teraz poradiť, ktoré obliečky sa pre vás hodia.

Štyri písmená povedia, akí ste

Výsledkom testu, kde odpovedáte na jednoduché otázky, je pre každého kombinácia štyroch písmen. Písmená vyhodnocujú nasledujúce možnosti: Podľa správania sa k okoliu, ste buď E (extrovert) alebo I (introvert); podľa toho, ako získavate informácie ste S (senzitívne) alebo I (intuitívne). Podľa spracovania toho, čo sa dozviete a zistíte od ostatných, ste T (premýšľavý) alebo F (pocitový). A váš životný štýl sa môže riadiť podľa J (vcítenie) alebo P (vnímanie). Kombinácie týchto písmen potom dajú dohromady 16 typov osobností, ktoré sa delia do nasledujúcich štyroch skupín.

Racionáli

Títo ľudia majú veľkú túžbu poznávať, sú objektívni a pracovití. Dokážu dopredu premýšľať o slede udalostí a majú značné ambície. Medzi „racionálov“ sa počíta INTJ – „architekt“, INTP – „logik“, ENTJ – „veliteľ“, ENTP – „debatér“.

Obliečky pre „racionálov“ musia byť predovšetkým jednoduché, funkčné, antialergické, aby sa dobre prali a nemuseli sa žehliť. Na zimu tento osobnostný typ určite rád zvolí mikroplyšové jednofarebné obliečky JORGA.

 

Idealisti

Nadpriemerne chápaví ľudia, bývajú zdatní v práci s ľuďmi. Pre svoje okolie robia viac, než ostatní a na každom vidia hlavne to dobré. Sú to títo: INFJ – „advokát“, INFP – „rojko“, ENFJ – „protagonista“ ENFP – „bojovník“.

„Idealisti“ majú radi snové obrazy, ktoré podnecujú fantáziu a spoznávanie. Túto schopnosť majú napríklad 3D obliečky VESMÍR, ktoré sú pre tento typ osobnosti určite vhodné.

 

Hráči

Nehľadia do budúcnosti, žijú tu a teraz. Rýchlo sa prispôsobujú novinkám a ľahko sa učia. Sú často impulzívny a rýchlejšie konajú, než myslia. Mávajú umelecké nadanie. Patria medzi ne ISTP – „kutil“, ISFP – „umelec“, ESTP – „podnikateľ“ a ESFP – „bavič“.

Pre „hráčov“ budú skvelé obliečky, ktoré šokujú vzorom, ale hlavne výrazným kontrastom a farebnosťou. Napr. 3D obliečky MAČKA - NEON.

 

Strážcovia

Udržujú poriadok a tradície, chcú, aby vždy išlo všetko podľa plánu. Nie sú spokojní, ak vyčnievajú z davu, radi sú užitoční, a keď môžu pomáhať ostatným. Neradi sa prispôsobujú novinkám. Sú to ľudia, ktorých výsledok testu určuje ako ISTJ – „správca“, ISFJ- „ochranca“, ESTJ – „vedúci“ a ESFJ – „opatrovateľ“.

„Strážcovia“ dbajú na tradície aj v prípade, keď si kupujú obliečky. Tradičné materiály, jemné farby, vzory, ktoré sú jednoduché alebo florálne. Pre chladné noci sme strážcom vybrali hnedo bielu kombináciu flanelových obliečok PAMPELIŠKY DUO.

15,70
31,90
Mikroplyšové obliečky JORGA Exclusive - tmavo sivé
Rozmery • 140 x 200 cm
Skladom
-52%
26,90
55,90
15,70
31,90
Flanelové obliečky PÚPAVY DUO - hnedé/biele
Rozmery • 140 x 200 cm
Skladom
-51%
24,70
49,90